Verdienen aan laadpalen

Terugverdienen van gemaakte kosten

De kosten voor het bieden van laadmogelijkheden voor je bezoekers heb je snel terug verdient. De rijder van een elektrische auto betaald uiteindelijk voor de stroom die hij afneemt. Door verschil tussen de inkoop van stroom en de verkoop, kan je laadpalen terugverdienen binnen 5 tot 7 jaar.

Het kan zelfs nog sneller als je je eigen energie opwekt met zonnepanelen.

Leasen

Er zijn ook mogelijkheden om alles te leasen of zelfs helemaal gefinancierd te krijgen.

Door het invullen van de vragenlijst, krijgen we een beeld van de situatie en wat je nodig hebt en wilt bieden. Op basis daarvan kunnen we kijken wat de beste businesscase is.

We nemen dan vrijblijvend contact met je op voor een vervolg.

Vragenlijst

Door het invullen van de vragenlijst, krijgen we een beeld van de situatie en wat je nodig hebt en wilt bieden. We nemen dan vrijblijvend contact met je op voor een vervolg.

Een rekenvoorbeeld

Volgens Bayings kan het financieel aantrekkelijk zijn om laadpalen aan te leggen. ‘De hoogte van de investering voor laadpalen is afhankelijk van veel factoren, maar over het algemeen is de terugverdientijd maximaal zeven jaar.

Hetzelfde geldt voor zonnepanelen en energieopslag in batterijen. Stel dat je twintig laadpalen op een parkeerterrein zet met boven elke laadpaal vier zonnepanelen, dan ben je zo’n € 80.000 kwijt. Als je 26 weken per jaar een afname per paal kan realiseren van 150 kWh die je voor € 0,25 doorberekent aan de rijder dan heb je bijna € 12.000 aan opbreng-sten per jaar, rekening houdend met de opgewekte energie. Je zit dan op een terugverdientijd van minder dan zeven jaar. Als je de aansturing van de laadpalen, zonnepanelen en opslag echter combineert en op een slimme manier gebruikt, kan de terugverdientijd nóg korter zijn. Daarbij bieden veel landen of regio’s subsidiemogelijkheden voor zowel laadpalen, zonnepanelen en opslag. Dan wordt het nog aantrekkelijker.

Door alle variabelen is het lastig om één voorbeeld te geven dat voor iedereen van toepassing is. Het is sterk afhankelijk van mogelijkheden in een land.’